Nieuws

Complottheorieën over corona

nieuws

Het coronavirus heeft wereldwijd heel wat stof doen opwaaien. Al meer dan 1,5 jaar hoor je bijna geen anders nieuws meer. Dag in dag uit gaat het over het coronavirus. Of je de krant nu openslaat of de tv aanzet. Talkshows zoals Beau, Jinek en Op 1 lijken er haast van te profiteren. Er is dagelijks wel weer een gast die aanschuift om iets te vertellen over het virus. 

Soms lijkt het wel of het coronavirus bewust gecreëerd is. Er zijn dan ook meerdere mensen die beweren dat dit ook zo is. In deze blog gaan we in op enkele complottheorieën rondom het coronavirus. Tip: Ervaar je momenteel klachten? We raden je altijd aan om een geldige coronatest te doen. Voor meer informatie over een coronatest, kun je de website ‘How are you diagnostics’ bezoeken. 

Complottheorie 1: Het virus is ontwikkeld in een lab

Meerdere mensen geloven erin dat het coronavirus een ontsnapt biologisch wapen is. Het virus zou gestolen zijn en zou vervolgens per ongeluk ontsnapt zijn. Het virus zou door China ontwikkeld zijn om overbevolking tegen te gaan. 

Complottheorie 2: De invloed van Bill Gates

Bill Gates is een veelgehoorde naam tijdens de coronapandemie. Bill Gates zou namelijk patent hebben op het nieuwe coronavirus. 

Complottheorie 3: De overheid wil ons volgen

Het coronavirus zou volgens deze complottheorie ontwikkeld zijn door de overheid om meer grip te krijgen op burgers. Iedereen verplicht een vaccin, zodat iedereen terug te vinden is in een grote database.

Complottheorie 4: Weg met het contant geld

Het coronavirus zou ontwikkeld zijn om contant geld te verbannen. Virussen verspreiden zich o.a. door menselijk contact. Contant geld speelt hier een grote rol in. Met de komst van het coronavirus is contant geld daarom makkelijk uit te bannen. 

Wellicht ken je zelf nog complottheorieën rondom het coronavirus. Laat gerust een reactie achter onder deze blog. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *