Geen categorie

De mooiste wandelroutes van Europa

De mooiste wandelroutes van Europa

Wandelen is hot. Werd er vroeger nog wel eens honend over gedaan of werd het weg gezet als een hobby voor geiten wollen sokken types, is tegenwoordig helemaal hip. Dit heeft ook te maken met het feit dat Covid-19 er voor gezorgd heeft dat steeds meer mensen op zoek zijn naar een alternatief voor hun vakanties in het buitenland. In eigen land is er een hoop te ontdekken en steeds meer mensen weten ook dat er fantastische wandelroutes te vinden zijn. Sommige starten al in de achtertuin. Dit zijn de vier mooiste wandelroutes van Europa. 

1) Pieterpad

We beginnen meteen in de achtertuin. Echt? Ja, van Pieterburen in Noord-Groningen naar de Sint Pietersberg in Zuid-Limburg loopt het bijna 500 kilometer lange Pieterpad. Deze wandelroute is onder te verdelen in 26 etappes en twee delen. Veel mensen die het Pieterpad lopen kiezen voor een lang weekend of een korte wandelvakantie. Liever dat dan alle etappes in een keer wandelen. Hoe je het ook wendt of keert, het Pieterpad is het bekendse lange afstandswandelpad van Nederland en als je er nu nog niet van gehoord had, dan gaat er nu een grote wereld in een klein land voor je open. 

2) Alta Via 1

Jij wilt liever iets extremers doen? De Alta Via 1 is een wandelroute door de Italiaanse Dolomieten, voor 120km van Dobbiaco in het noorden tot Belluno in het zuiden. Het hoogste punt dat bereikt wordt door de standaard route is 2.752m en de hoogtewinst op de route is ongeveer 6.665m. Wandelaars nemen doorgaans 10 dagen de tijd om de trekking af te ronden, geef of neem een dag of twee.

3) Plitvice meren

Kroatië heeft ondanks Covid-19 nog aardig wat toeristen mogen ontvangen. De Plitvice Meren zijn een populaire bestemming. Dit park is de meest populaire toeristische attractie in Kroatië. In 2015 ontving het meer dan 1,1 miljoen bezoekers. Dit komt omdat het meer dan 16 terrasvormige en kristalheldere meren heeft en een groot aantal van 90 meren. Het park heeft ongeveer 8 wandelroutes die variëren in lengte. De kortste wandelroute duurt 3 uur en de langste 8 uur. Ze variëren ook in moeilijkheidsgraad. Maar ongeacht de route die je kiest, word je getrakteerd op het prachtige landschap.

4) Rheinsteig

De Rheinsteig is een van de mooiste wandelingen in Duitsland, een 320 kilometer lange route die zich uitstrekt van Bonn tot Wiesbaden. Het grootste deel ervan is hooggelegen en loopt langs de prachtige rivier de Rijn. Het landschap is rijk en gevarieerd, met weelderige bossen, glooiende wijngaarden en de steeds verder stromende rivier. De Rheinsteig is niet te ver van Nederland en daarom voor Nederlandse wandelaars een hele populaire optie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *