Geen categorie

Een mooie tuin met kunstgras en planten 

Een mooie tuin met kunstgras en planten

Bij tuinplanten kiezen komt heel wat bij kijken. Elke tuin heeft immers een andere stijl. Zo is er de design tuin, de klassieke tuin en de cottage tuin. Al deze stijlen van tuin vereisen andere tuinplanten. Tuinplanten kiezen is iets dat zeker en vast moet gebeuren om een eenzijdig design van de tuin te kunnen bereiken. Zeker in combinatie met kunstgras. Denk dus eerst goed na en informeer jezelf als er tuinplanten gekozen worden. Denk bij het tuinplanten kiezen ook zeker aan het klimaat en de ondergrond van de tuin waar deze planten geplant zullen worden. Als er reeds tuinplanten aanwezig zijn in uw tuin en u nieuwe tuinplanten gaat kiezen, neem dan zeker en vast een kijkje in de sectie Tuinplanten combineren zodat zeker de juiste planten gekozen worden die reeds passen bij het design. Tuinplanten kiezen hangt zeker en vast ook af van je eigen leven. Heb je groene vingers of wil je een tuin die weinig onderhoud vergt. Houdt zeker en vast rekening met deze factoren bij het kiezen van de tuinplanten en kunstgras. Op deze pagina leggen expert van www.kunstgrasrevolutie.nl verder uit waar je op moet letten. 

Tuinplanten combineren

Er zijn heel wat factoren waar rekening mee gehouden moet worden als je tuinplanten wilt combineren, zeker als het aankomt op het combineren van vaste tuinplanten. Houdt in de eerste plaats rekening met de bloeiperiode van de planten als je meerdere plantensoorten wilt combineren. Zo is het aangeraden om planten te kiezen die verschillende bloeiperiode hebben. Op deze manier blijft de tuin het hele jaar lang kleurrijk. Tuinplanten combineren wordt in de eerste plaats toch gedaan om het hele jaar door een fleurige tuin te hebben. Als tweede is het belangrijk om rekening te houden met de ondergrond. Sommige planten hebben een voedingsrijke grond nodig en andere net een voedingsarme grond. Informeer je hierover zeker eerst bij het tuincentrum waar de planten gekocht worden. Het is dus belangrijk om de planten in verschillende tuinbakken te plaatsen zodat de arme grond niet gemengd kan worden met de rijke grond. Een derde punt waar rekening mee gehouden moet worden bij het combineren van tuinplanten is hoeveel zonlicht de planten nodig hebben. Op het etiket van de plant wordt meestal vermeld hoeveel uren zon er nodig zijn om het beste effect te hebben. Zorg er dus voor dat je met het combineren van tuinplanten geen planten plaatst onder een boom die veel zonlicht nodig hebben. Uiteindelijk komt het combineren van tuinplanten neer op het planten van de juiste plant op de juiste plaats. Zoek online dus goed naar informatie over kunstgras voordat je begint met combineren (ook al je wilt combineren met kunstgras / namaakgras). 

Vaste tuinplanten

Vaste tuinplanten combineren kan adembenemende effecten hebben. Met vaste tuinplanten te combineren kan u er voor zorgen dat uw tuin het hele jaar door fleurig en fris blijft. Een ander voordeel aan vaste tuinplanten is dat deze geen takken hebben, maar mooie stengels waar bloemen aan groeien. Ook is het handig dat ze steeds ongeveer even hoog worden. Dit maakt het nog interessanter om vaste tuinplanten te combineren. Zo kan er bijvoorbeeld perfect rekening gehouden worden met het zonlicht dat de andere planten nodig hebben. Het min of meer kleine nadeel aan vast tuinplanten is dat er soorten zijn die minder stevig zijn. Hier is wel een oplossing voor gevonden. Er bestaan verstevigingsringen en verstevigings steunen die u kan vinden in alle tuincentra. Informeer je dus weer eerst voor je aankoopt. Let er wel op dat de vaste tuinplanten tijdig gesnoeid worden. De vaste planten kunnen dan wel niet groeien in de hoogte, maar wel in de breedte. Snoei ze dus optijd voordat de ene vast plant zich gaat vermengen met de andere, als dit niet gewild is. Combineer bijvoorbeeld Asters, welke dé herfst bloemen zijn, met vaste planten die bloeien in de late zomer zoals leverkruid om het hele jaar lang te genieten van een kleurrijke tuin. Dit staat ook erg leuk met nepgras (grastapijt van goede kwaliteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *