Tips

Nieuw wc papier nodig? Let goed op waar je dit inkoopt

wc papier

Dat je als consument af en toe nieuw wc papier moet inkopen is iets waar weinig tot niets aan valt te doen. Wc papier wordt nu eenmaal als noodzakelijk middel gezien om je billen na een toiletbezoek te reinigen. Bovendien wordt er in principe vanuit gegaan dat je dit niet met een ander artikel kunt doen dan met toiletpapier. Toch is toiletpapier eigenlijk een product dat je met zorg en aandacht dient te kopen. Besef je namelijk dat het produceren van dit papier leidt – of kan leiden – tot serieuze schade aan het milieu en aan de natuur die het toch al zo moeilijk heeft. Probeer je wc papier daarom juist aan te schaffen bij een organisatie die deze milieuproblematiek serieus neemt en met goede alternatieven komt. Lees verder om te weten hoe je zo’n organisatie herkent.

wc papier

Bij wat voor organisatie koop je bij voorkeur je toiletpapier?

Wanneer je waarde hecht aan toiletpapier met een milieuvriendelijke signatuur, koop je papier dan in bij een organisatie die aan deze kenmerken voldoet:

  • Men maakt alleen gebruik van reeds gebruikte (en gerecyclede) stoffen. Zo hoeft er geen houtkap plaats te vinden voor nieuw toiletpapier.
  • Er worden door de toiletpapierorganisatie geen potentieel schadelijke stoffen gebruikt om het papier te vervaardigen.
  • De organisatie besteedt een deel van de omzet aan het realiseren van moderne en schone toiletten op plekken waar die eigenlijk het hardst nodig zijn, zoals in derdewereldlanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *