Geen categorie

Op vakantie naar Frankrijk

De zomer is breekt bijna aan! We wachten met zijn allen met smart op de langere dagen en de zomerse temperaturen. Tijd voor vakantie. Tijd om de auto te pakken en op vakantie te gaan naar Frankrijk. Maar waar ga je heen en wat ga je doen? Wij hebben wat leuke activiteiten voor je opgesomd.

Bezoeken van meren

Je vindt in Frankrijk talloze meren. Van grote gletsjer meren tot meren die zijn kunstmatig zijn aangelegd. Je kunt je uitstekend vermaken in de buurt van deze Franse meren. Leuke stadjes, groene bossen en vaak ook nog eens hoge bergen. Eén van de bekendste meren in Frankrijk is lac d’Annecy. Het meer van Annecy ligt in het departement Haute-Savoie. Elk jaar komen vele toeristen naar het meer om van een heerlijke zonnige vakantie te genieten. Om het meer liggen meerdere prachtige campings en er is genoeg te beleven. Deze meren zijn bij uitstek een plek om te vissen, vanwege het aangename klimaat en de het fantastische uitzicht. Wil jij visspullen kopen? Bekijk dan de website www.raven.nl voor een hengelsportwinkel in jouw buurt.

Ga de bergen in

Frankrijk staat natuurlijk bekend vanwege de vele bergen en bezit over meerdere mooie berggebieden. Frankrijk heeft veel te bieden voor de liefhebbers van de bergen en je vindt er hier ook de hoogste berg van Europa, namelijk de Mont Blanc. Maar ook andere iconische bergen zijn hier te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Mont Ventoux, Col du Tourmalet en Alpe d’huez. Je vind in Frankrijk, zelfs in de zomer, nog plekken om te gaan skiën of snowboarden. Waar ga jij voor?

Tour de France

Natuurlijk mag deze niet in het rijtje ontbreken. Spreek je over Frankrijk, dan zal het ook altijd gaan over de Tour de France. Houdt jij van wielrennen? Dan is het bezoeken van de Tour de France een echte must. Kies voor een strategische positie. Kies je namelijk voor een vlakke etappe, dan zie je de wielrenners vaak snel voorbij razen. Sta je op een steile col aan het eind van de etappe, dan zie je de wielrenners vaak langzaam voorbij ploeteren. Wat ga jij deze vakantie doen? Bezoek jij één van de Franse meren, ga jij skiën op één van de bergtoppen of ga jij aan de zijkant van de weg zitten om jouw favoriete wielrenner toe te schreeuwen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *