Geen categorie

Termen die jou en mij niets zeggen

Ben jij ook echt net als ik een spelletjesmens? Dan zijn de zaterdagavond en de zondagavond de mooiste avonden van de week. Op televisie zijn er dan vaak meerdere shows met spelletjes. En zeg eens eerlijk? Wil jij ook altijd winnen van je partner? Vaak is basiskennis belangrijk om te winnen, maar er zitten soms enkele termen tussen die mij niets zeggen. Ik benoem er een aantal.

Membraanfiltratie

Ik zie je denken. Precies, dat deed ik ook toen het op televisie voorbijkwam. Wat is membraanfiltratie? Korte uitleg: Bij membraanfiltratie worden bepaalde stoffen gefilterd door middel van (het zal je niet verbazen) membraan. Hierdoor kan het water gefilterd worden. Interessant toch? Ik heb mijn informatie van deze website. Dit bedrijf is trouwens best interessant om te volgen! Zij doen namelijk aan afvalwaterbehandeling en staan voor een groenere wereld!

Cryptocurrency

Probeer het eens in een keer goed uit te spreken. Lukt niet hé? Mij ook niet hoor. Ik wist van deze term helemaal niets af, tot ik hoorde dat Bitcoin daar een onderdeel van is. Toen viel bij mij direct het kwartje. Alhoewel kwartje, de Bitcoin is heel wat kwartjes waard. Cryptocurrency is een ander woord voor denkbeeldige munten die bestaan uit een unieke reeks van cijfers en getallen. Een aantal populaire coins? Bitcoin, Ethereum en Cardano. 

Retweeten

Ook zo’n woord waarvan ik helemaal niets wist. Ik dacht even aan een Golden Retweeter. Misschien een hondenras? Maar nee hoor, het blijkt een Tweet die opnieuw wordt geplaatst. Wist jij dit? Of ben ik de enige die hier pas nu achter komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *