Geen categorie

Waar moet je op letten bij het kopen van speelgoed voor kinderen?

Je maakt kinderen er altijd blij mee: speelgoed. Toch is niet al het speelgoed geschikt voor een kind. Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind en of het speelgoed een keurmerk heeft en als ‘veilig’ wordt bestempeld. Zo zijn er soorten speelgoed waar veel losse onderdelen bij zitten, dit kan gevaarlijk zijn voor kleine kinderen. Let er bij het kopen van speelgoed daarom altijd goed op of het kind het mag gebruiken. Wil je weten waar je op moet letten? Je leest het hier!

Leeftijdscategorie

Op de verpakking van het speelgoed staat altijd een leeftijdsindicatie aangegeven. Kinderen vanaf deze leeftijd mogen dus met dit speelgoed spelen. Is je kind jonger? Dan kun je het speeltje toch beter laten staan om geen risico te lopen. Veel ouders overschatten hun kind en denken dat ze niks in hun mond zullen stoppen. Toch kun je hier niet altijd vanuit gaan en is het beter om het zekere voor het onzekere te nemen. Houd je dan ook aan de leeftijdsindicatie van het speelgoed.

Verschillende soorten speelgoed

Er is zo onwijs veel speelgoed dat het niet lastig is om iets leuks te vinden voor de kleine. Toch zijn er zo veel soorten, dat je wel weet waar je moet zoeken. Voor kleine baby’s en peuters kun je bijvoorbeeld kijken op https://www.freubelshoponline.nl/c-4028691/little-dutch/. Voor kinderen die iets ouder zijn kun je ook naar een speelgoedwinkel toe gaan voor leuke dingetjes. Oftewel, kijk van te voren goed waar het juiste speelgoed te vinden is voor de leeftijdscategorie van jouw kindje.

Keurmerk

Tegenwoordig moet ‘veilig’ speelgoed een keurmerk hebben. Als speelgoed voldoet aan de Europese veiligheidsvoorschriften, moet het voorzien zijn van een CE-label. Dit kun je teruglezen op het speelgoed of de verpakking zelf. Dit speelgoed is streng gecontroleerd en goedgekeurd.