Geen categorie

Wat is Google Ads?

Misschien heb je wel is van gehoord: Google AdWords. Dagelijks maken miljoenen mensen hier gebruik van en wellicht heb jij zelf ook vaak genoeg er gebruik van gemaakt zonder dat je eigenlijk weet dat je er gebruik van hebt gemaakt. Het is dé manier van Google waarmee ze jaarlijks ontzettend veel geld verdienen, het is namelijk hun verdienmodel. Alles wat Google doet draait hierop. Maar wat is het nu precies en wat kan jij er als bedrijf zijnde precies mee? Valt er veel winst mee te behalen? We leggen je het graag uit.

Adverteren binnen Google

Google is natuurlijk een platform waar enorm veel gebruik gemaakt van wordt. Miljoenen of misschien zelfs miljarden mensen maken gebruik van dit platform en daarom is het natuurlijk ontzettend interessant om binnen dit platform zichtbaar te zijn met jou bedrijf. Zo vergroot je de kans dat mensen jou leren kennen, wat weer goed voor de business is uiteraard. Je kunt hier zichtbaar in zijn door advertenties te plaatsen. Dit is dan ook waar Google AdWords voor staat. Het is een ander woord voor het adverteren binnen het grote platform van Google. Het is een zeer moeilijk iets om zelf te doen. Daar meer over in de volgende alinea.

Een specialist inhuren

Het adverteren binnen Google kan je veel opleveren, maar het kan je ook ontzettend veel geld kosten als je niet weet hoe je het moet doen. Je betaald namelijk per iedere bezoeker die via een advertentie op jou website binnen komt. Omdat het veel geld kan kosten raden wij altijd aan om een specialist in te huren. Zo specialist wordt ook wel een Google Adwords specialist genoemd. Deze weet alle fijne kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat jou advertenties dusdanig ingericht worden dat je heel relevant bezoek door krijgt.