Reclame

Wil jij ook een café racer bouwen?

Wil jij ook een café racer bouwen

Ben jij ook een echte motorfanaat? En wil je graag een sportmotor? Dan kun je vandaag nog beginnen met het uitbouwen van jouw (standaard)motor tot sportmodel motor. Daarmee steel jij echt de show bij jouw vrienden! Hoe is de café racer ontstaan? In de jaren ’50 kwam een groep jongens bijeen in het Ace Café, een ontmoetingsplaats in Londen. Met hun uitgebouwde motoren raceten ze van café naar café, vandaar de naam ‘racer’. Zo maakten ze indruk op de meisjes en de mensen uit de buurt. De café racer heeft enorm aan populariteit gewonnen, en er zijn de laatste decennia steeds meer gadgets op de markt gekomen om jouw persoonlijke model te fabriceren! Op internet zijn bovendien veel tips te vinden. Of je er nu één wil met halogeen, led lampen, old school of meer modern, het is allemaal mogelijk! 

Gadgets voor de café racer

Veel gadgets voor de café racer zijn te bestellen op de caferacerwebshop.com, zodat jij jouw café racer helemaal naar persoonlijke smaak kunt bouwen. Het vereist misschien wat sleutel- en zaagwerk maar uiteindelijk heb jij de motor van je dromen. Er zijn veel standaardmodellen die je om kunt bouwen, zoals de BMW k75. Deze is volgens de motorkenners relatief goedkoop, erg betrouwbaar en vergt heel weinig onderhoud. Je kunt dit model uitbreiden met veel mooie gadgets. Denk daarbij aan een achterspatbord scrambler, een koppelingsplaat of een stoere zitting, of natuurlijk met diverse dB killers (uitlaatdempers). Diverse varianten van de BMW k75 zijn trouwens verkrijgbaar zoals de k75 c, die er door het kleine stuurkuipje net iets sportiever uit ziet. Informeer bij jouw motor dealer naar de mogelijkheden. 

Een knipperlicht voor jouw café racer

Het knipperlicht motor is een belangrijke gadget die zeer bepalend is voor de look van jouw persoonlijke café racer. Wanneer je een old school model wil creëren ga dan voor halogeen licht, dit is ook iets goedkoper. Voor een moderne café racer kies je natuurlijk voor led! Dit is wat feller, en geeft een moderne look. Echter, als je een led lamp wil plaatsen moet je vaak extra weerstandjes plaatsen of het knipperlichtrelais vervangen. Soms kun je ervaren dat led lichten steeds blijven branden. Ook dan kun je weerstandjes plaatsen in de bedrading, of het knipperlichtrelais vervangen, om het probleem op te lossen. Werkt je knipperlicht niet meer? Je kunt eerst de bedrading controleren en de lampjes testen op een losse accu. Als ze dan niet werken kun je overwegen een nieuw knipperlicht te kopen. Op de webshop kun je er velen vinden, zoals de bullet knipper & achterlicht combinatie, of de old school chrome & amber bullet knipperlichten. Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor het bouwen van jouw persoonlijke café racer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *